The Best Open Source Email & Collaboration Software

English English down

Senior Developer

View English version

Functie

Zarafa is op zoek naar een Senior Developer voor versterking van het  Zarafa ontwikkelteam. De taken zijn afwisselend en je houdt je bezig met de modernste systemen en technieken. Je zult meewerken aan de ontwikkeling van een van de kernproducten: Zarafa WebApp. Op eigen initiatief zul je nadenken over verbeteren van het ontwerp van de applicatie. Je houdt als vanzelfsprekend rekening met zaken zoals performance, meertaligheid, compatibiliteit en uitbreidbaarheid.
Als Senior Developer maak je onderdeel uit van het Zarafa ontwikkelteam. Bij Zarafa wordt gebruik gemaakt van gedistribueerd agile development (Scrum), waardoor je veel contact hebt met developers in India en Brazilië, collega’s van testing, QA, product managers en nog meer.
 

Het product: Zarafa WebApp

Zarafa WebApp, de laatste toevoeging aan de productenlijn van Zarafa, is de nieuwe generatie groupware software, bedoeld om het gebruik van desktop clients te vervangen.  Het is overwegend in Javascript met Ext-JS geschreven en maakt gebruik van JSON, Canvas, etc.  Het is ontworpen om zich te gedragen als desktopapplicatie in de browser (RIA).  Alles  is open source en heeft een uitgebreide, publieke API om het aan alle kanten uitbreidbaar te maken.  Dit alles maakt het goed te integreren met andere software.
 

Wat maakt deze functie bij Zarafa uniek

Als jong en snel groeiend bedrijf heeft Zarafa een bovengemiddelde referentie en merknaam, waardoor Zarafa wereldwijd met Linux engineers en developers van veel toonaangevende (open source) organisaties samenwerkt. Nog interessanter is dat veel Linux goeroes/specialisten van het eerste uur intensief met Zarafa samenwerken en met ons in contact zijn. Deze organisaties helpen Zarafa door uitdagingen met mailservers te delen en samen te kijken naar oplossingen of aanvullende testen. Binnen Zarafa heerst een hands-on cultuur waar gedacht wordt in oplossingen en niet in problemen. Gezien de ‘platte’ organisatie binnen Zarafa ben je van invloed op de producten en schuif je bijvoorbeeld aan bij de developersmeeting waar ook jouw input van invloed is. Jouw bijdragen worden daadwerkelijk door miljoenen mensen gebruikt; vele developers zullen het uitbreiden en van feedback voorzien.

De volgende aspecten maken de functie uniek:

 • je kunt je verder ontwikkelen in de vele aspecten van Zarafa;
 • samenwerken en van gedachten wisselen met andere Zarafa- en Linux experts;
 • invloed op Zarafa’s software ontwikkeling en de organisatie;
 • de mate waarin jouw bijdrage een wereldwijde impact heeft;
 • mogelijkheid om via je baan dagelijks een rol te spelen in wereldwijde communities.

Profiel

Je bent positief en leergierig en hebt ruime ervaring met ontwikkelen van complexe applicaties. Directe kennis van geavanceerd Javascript-programmeren is niet noodzakelijk – je hebt ervaring met ten minste een andere OO-taal. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, werkt nauwkeurig en denkt in oplossingen en uitdagingen. Het ontdekken, begrijpen en verder ontwikkelen van nieuwe (open-source) software wakkert je nieuwsgierigheid aan. Binnen je vakgebied wil je je verder blijven ontwikkelen.
 

Kennis en werkervaring:

 • ruime ervaring met ontwikkelen van complexe applicaties
 • analytisch vermogen en in staat tot zelfstandige probleemdefinitie
 • proactief, in staat tot ‘multi-tasking’
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en Nederlands
 • gedegen kennis van OO concepten in een moderne taal (bij voorbeeld Java, C++, Javascript)
 • gedegen kennis van compatibiliteits-uitdagingen en optimalisaties
 • kennis of ambitie om kennis te vergaren van moderne webtechnieken zoals HTML5, Javascript, JSON, Canvas, etc.
 • pré: ervaring met het Ext-JS framework of vergelijkbare projecten
 • pré: aantoonbare activiteit in een of meerdere open source-projecten
 • pré: kennis van Zarafa Collaboration Platform
 • pré: kennis van groupware-producten

Carrièreniveau Midcareer (ervaren)
Werkervaring 5 tot 10 jaar
Opleidingsniveau HBO
Vacaturetype Vast dienstverband
Vacaturestatus Fulltime
 

 

 

Jobs at Zarafa

View zarafa tour 2013 video

Zarafa customers