Functie

Zarafa zoekt een Business Developer voor de versterking van het Sales Team.

De taken zijn gevarieerd en je houdt je bezig met het tot stand brengen en onderhouden van een commerciële relatie met klanten, partners en prospects. Zarafa maakt een sterke groei door en je gaat een bijdrage leveren aan het verkrijgen van een groter marktaandeel en bijbehorend partnerkanaal. Je zult afwisselend bezig zijn met het te woord staan van eindgebruikers en partners die interesse hebben in Zarafa. Deze contacten komen voort uit onze deelname aan beurzen, presentaties die wij verzorgen, website enzovoorts.

Het contact met partners is veruit het belangrijkst in je dagelijkse werkzaamheden. Zarafa heeft partners over heel de wereld. Zij bewerken klantenkringen in zowel het midden- en kleinbedrijf als binnen het enterprise segment. Sectoren die veel gebruik maken van Zarafa’s open source groupware zijn de publieke en de zorgsector, maar ook de (groot)zakelijke markt. Je wordt verantwoordelijk voor regio’s binnen en buiten Europa, waarbij je je primair richt op de bestaande en potentiële partners in die regio’s. Je uitstekende beheersing van – minimaal – de Nederlandse en Engelse taal èn je gezonde dosis lef laten je Zarafa ‘pitchen’ in zowel je gesprekken met bestaande als nieuwe relaties, maar ook op beurzen en seminars in binnen- en buitenland.

Als Business Developer maak je onderdeel uit van het Zarafa Sales Team op het hoofdkantoor in Delft en je rapporteert direct aan de CEO. Je hebt verder contact met collega’s van ons kantoor in Duitsland, met wie je wekelijks ideeën uitwisselt.

Wat maakt deze functie bij Zarafa uniek?

Als jong en snel groeiend bedrijf heeft Zarafa een bovengemiddelde referentie en merknaam, waardoor Zarafa wereldwijd met Linux-engineers en -developers van veel toonaangevende (open source) organisaties samenwerkt. Nog interessanter is, dat veel Linux-goeroes/specialisten van het eerste uur intensief met Zarafa samenwerken. Binnen Zarafa heerst een hands-on cultuur waar gedacht wordt in oplossingen en niet in problemen. Gezien de ‘platte’ organisatie binnen Zarafa heb je ook werkelijk invloed op sales en marketing activiteiten. Jouw creatieve input wordt daadwerkelijk in actie omgezet en zal van invloed zijn op het succes van Zarafa en haar partners.

De volgende aspecten maken de functie uniek:

 • je komt in aanraking met veel sectoren en nationaliteiten in zowel kleine als grote organisaties;
 • je maakt deel uit van een ambitieus team dat als missie ‘de wereld veroveren’ heeft;
 • je wordt onderdeel van de Open Source gemeenschap die mensen in staat stelt om meer te doen met minder;
 • de mate waarin jouw bijdrage impact heeft op succes in een bepaalde regio;
 • de mogelijkheid om via je baan dagelijks een rol te spelen in wereldwijde communities.
 • de betrokkenheid in het innovatieproces door klantwensen te vertalen in nieuwe feature verzoeken;

Profiel

Je bent positief ingesteld en leergierig en hebt misschien al ervaring opgedaan met advies of verkoop van software aan partners en/of eindgebruikers. Je beschikt over uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden, werkt nauwkeurig en denkt in oplossingen en uitdagingen. Je partners en toekomstige eindgebruikers enthousiasmeren voor het Zarafa Communication Platform beschouw je als je belangrijkste doel.

Kennis en werkervaring:

 • aantoonbare commerciële vaardigheden;
 • potentie om door te groeien in een leidinggevende functie;
 • technische kennis van software en IT netwerken;
 • analytisch vermogen en in staat tot creatieve oplossingen;
 • proactief, in staat tot ‘multi-tasking’;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en Nederlands;
 • ervaring met verkoop/advies van software aan zowel B2B als B2C is een pre;
 • een passie voor software innovatie is een pre;
 • zelfstandig kunnen werken in een groeiende organisatie;
 • goed kunnen omgaan met de verschillende nationaliteiten en organisatieniveaus.

Carrièreniveau starter (2e baan) tot midcareer

Werkervaring 2 tot 10 jaar
Opleidingsniveau HBO/WO
Vacaturetype vast dienstverband
Vacaturestatus fulltime

 

Interesse?
Wanneer de functie van Business Developer je aanspreekt, neem dan contact op met Heleen van Beek (015-2517715), HR manager bij Zarafa.

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.)